Учени откриха артефакти от неизвестна цивилизация

  • 29 юли 2019 12:24

  • 5194
  • 0
Учени откриха артефакти от неизвестна цивилизация
© pixabay

Археолози от Еквадор, Русия и Япония откриха отломки от керамични съдове, които датират от 4640 - 4460 г. пр. Христа и са създадени от неизвестна цивилизация, съобщи Физ.орг.

Разкопките са извършени на археологическия обект Реал Алто в Еквадор. Артефактитете са открити на дълбочина 75-100 сантиметра под земята. Периодът, когато са създадени керамичните съдове, граничи с началото на съществуването на една от най-древните американски култури - валдивия, чийто произход засега е загадка. Тези керамични съдове обаче се различават от свързаните с културата валдивия свои аналози по композицията на декоративните елементи и начина на създаване на изображенията.

Намерените отломки са свързани с фрагменти, които бяха открити на обекта Реал Алто и други археологически обекти през 70-те и 80-те години на миналия век, но не са приписани на никоя култура.

Учените предполагат, че в Еквадор е възможно да се открият следи от още по-архаична култура и след това да се установи дали керамичните съдове от Реал Алто са създадени в Еквадор или са дошли от друг регион на планетата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини