Специалисти твърдят, че извънземните организми приличат на макарони

  • 05 юни 2019 11:41

  • 1028
  • 1
Специалисти твърдят, че извънземните организми приличат на макарони
© Pixabay

Учени от университета на Илинойс в Ърбъна-Шампейн твърдят, че извънземните организми най-вероятно изглеждат като образувания, напомнящи макарони, съобщи "Лайв сайънс".

Учените са изследвали микробния живот в Мамутовите горещи извори в националния парк "Йелоустоун", където вода блика под земната повърхност. Оказало се, че едноклетъчните формират бактериални структури, състоящи се от влакна. Формата им е свързана с това, че бактериите са в бързо течаща вода с висока киселинност и с температура до 65-72 градуса Целзий. В застояла вода микробите образуват ронливи структури.

Всяко влакно е съставено от трилиони свързани една с друга клетки.

Анализът показал, че 98 процента от микроорганизмите са от вида Sulfurihydrogenibium yellowstonense. Те еволюирали преди 2,5 милиарда години, когато в земната атмосфера почти нямало кислород.

По мнението на учените, много вероятно е въпросните микроби да напомнят всяка съществуваща на други планети форма на живот.

Следите от тези организми би трябвало да изглеждат като дълги фосилизирани отпечатъци по повърхността на камъни. Затова е възможно подобни образувания да са признаци за съществуване на извънземни организми в миналото.

БТА
1028 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.05 | 13:39

1

Да ва ева в ,,специалистите"...,нямате ли си друга работа...?!

Добави коментар

Водещи новини