Италианка изпече 40 000 евро в щрудел

Италианката Силвия Моро от град Падуа изпече 40 хил. евро в щрудел и ги превърна в хрупкави хартиени корички.

Парите били скрити в полуготовия суров ябълков сладкиш, държан в хладилника от гаджето й – IT-предприемача Алберто Вацолер. На номера с необичайното, ама сигурно скривалище, го била научила неговата баба, която редовно криела пари и ценности в тестото за пица или сладкиши, пише "Монитор".

Изпепеляването на едрите банкноти само по себе си е голяма загуба, но изглужда то ще докара още куп проблеми и главоболия на четирийсетгодишния дипломиран зъболекар, преквалифицирал се в интернет – специалист. Защото Силвия се похвалила на приятелката си по телефона какви ги е свършила, мълвата разнесла „подвига“ й из Падуа и бързо, бързо стигнала до ушите на местните служители на Финансовата гвардия. Те пък от край време държали под око Алберто Вацолер, тъй като имали съмнения, че укрива данъци и дори че пере пари. Така изпечените в щрудела 40 хил. евро ускорили отдавна замисляните проверки на уеб-бизнесмена, като началото им било поставено с обиск на дома му и на неговия офис. Там финансовите ченгета не намерили обаче нищо, тъй като най-вероятно Алберто междувременно бил „изчистил“ всичко подозрително, ама щателният анализ на финансовите отчети на фирмата му превърнал съмненията на финансовите гвардейци в доказателства за куп подсъдни нарушения. Най-голямото от които е препирането на някъде към 40 млн. евро чрез схема, която предприемачът изпълнявал съвместно с италиански и швейцарски одитори и адвокати.

Сега се очертава процес, на който на подсъдимата скамейка в компанията на Алберто ще бъде и гаджето му Силвия. Той ще бъде съден за участие в престъпна група с цел пране на пари и укриване на данъци. Девойката пък е нарочена от прокурорите за негова ятачка, нищо, че не е знаела какво всъщност слага да пече в домашната фурна.

Коментари

  1. 2019.04.22 | 17:14

    Пияният изтрезнява.

    Болният оздравява.

    Но тъпакът си остава тъпак до гроб!

    Това се отнася не само до италианката, а и за доста наши "величества" в политиката!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет