НАСА възнамерява да оглави международна програма за изучаване на Луната

  • 09 април 2019 10:49

  • 231
  • 0
НАСА възнамерява да оглави международна програма за изучаване на Луната
© Pixabay

НАСА възнамерява да оглави международна програма за изучаване на Луната под егидата на САЩ, заяви директорът на американското космическо ведомство Джим Брайдънстайн пред телевизия "Фокс нюз".

"Има само една страна, способна да сформира международна коалиция, за да може човек отново да стъпи на Луната, и това са САЩ", заяви Брайдънстайн.

Директорът на НАСА съобщи, че на Космическия симпозиум в Колорадо Спрингс той се е срещнал с 20 ръководители на национални космически ведомства по въпроса за завръщането на астронавти на Луната. САЩ ще играят водеща роля в това начинание.

Брайдънстайн припомни, че президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е поставил задачата пред НАСА не само да се завърне на Луната, но и да се задържи там. За тази цел ще бъде използвано международното сътрудничество и участието на частния сектор. На Луната са налични милиони тонове воден лед, който може да бъде използван за поддържането на живота на нашия естествен спътник. Ледът може да се използва и за получаването на въздух, както и в качеството на ракетно гориво.

Последвайте канала на

БТА
231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини