7 приложения на Алое Вера

  • 02 април 2019 11:22

  • 1849
  • 0
7 приложения на Алое Вера
© Unsplash

Алое Вера е растение пълно с витамини и противовъзпалителни свойства, които могат да направят всичко, от цялостното здраве на организма ви до ухапвания от насекоми и блясък на косата.

Гелът от Алое Вера е богат на антиоксиданти, наречени полифеноли, които са полезни за цялостното здраве, предпазват от рак и сърдечно-съдови заболявания и инхибират растежа на вредни бактерии. Може да помогне за понижаване на кръвната захар при хора с диабет, а проучванията показват също, че поддържа оралното здраве на човек. Най-добре се съчетава в напитки, но може да го използвате и при направа на десерти, съобщават от Foodpanda.

Гелът има и множество приложения извън кухнята.

При ухапвания от насекоми - Неговите противовъзпалителни свойства могат да облекчат сърбежа, да ви предпазят от надраскване и да намалят подуването.

За премахване на грим - Смесете мицеларна вода и гел от Алое Вера. Ще хидратирате и направите вашата кожа по-млада и сияйна.

Премахва мехури от изгаряния - намалява зачервяването и подуването, благодарение на противовъзпалителни свойства. След като се появи мехур, продължете да прилагате, за да поддържате кожата влажна за бързото оздравяване.

Слънчеви изгаряния - Полагането върху изгорялата кожа може да бъде една от най-известните употреби на Алое Вера.

Овлажняване на кожата - Алое Вера е чудесен овлажнител за цялото тяло, но е особено приятен за лицето ви, защото не оставя кожата мазна. Но внимавайте да не прекалявате - това е също така и естествен ексфолиант, така че използването му твърде често може да раздразни кожата ви и да я направи по-суха.

Против акне - Звучи почти прекалено добре, за да е истина, но Алое Вера може да ви помогне да се отървете от обрив. Той премахва възпалението, за да намали зачервяването, докато антибактериалните му свойства се борят с бактериите.

Против пърхот - облекчаване на себореен дерматит - често срещано състояние, което причинява пърхот.

Последвайте канала на

Novini.bg
1849 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини