"Малък парад на планетите" наблюдаваме до края на седмицата

  • 01 февруари 2019 15:27

  • 1944
  • 1
"Малък парад на планетите" наблюдаваме до края на седмицата
© Pixabay

Астрономическа атракция в небето над България – до края на седмицата ранобудните ще могат да видят така наречения „малък парад на планетите”.

Около 6:30 ч. сутринта над югоизточния хоризонт е подходящото време за наблюдение на видимото сближаване между Сатурн, Луната, Венера и Юпитер.

Небесните тела се подреждат в почти равна линия преди изгрева на Слънцето.

„В тази част на небето, на югоизток, се събират четири ярки обекта, които ще привличат погледа. Това ще може да се наблюдава дори от градовете. На 18 февруари пак рано сутринта две от най-ярките планети – Венера и Сатурн, ще се виждат в непосредствена видима близост”, обясни Пенчо Маркишки от Института по астрономия с НАО „Рожен” към БАН, предаде БТВ.

Последвайте канала на

Novini.bg
1944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
TARNOVSKATA KONSTITUZIA

2019.02.01 | 16:40

1

Ден на признателност и почит към жертвите на комунизма #първиФевруари
На Първи февруари почитаме паметта на жертвите на комунизма. Датата не е избрана случайно.
В мразовитата утрин на 01.02.1945 в централните софийски гробища са разстреляни и заровени в безименна яма 8 царски съветници, 22-ма министри, 67 народни представители и 47 генерали и висши офицери (виж тук: https://bit.ly/2S6tsYa)

На 01.02.1945 са загинали най-много висши офицери в българската история! Не във война, а убити от най-долна порода слуги на Империята на злото.

Екзекуциите са извършени незабавно след присъди произнесени от "Наордния съд" - незаконна структура, чиято единствена цел е да облече в някакви дрипи на легитимност кървавата разправа на Империята на Злото с политическия, стопанския и военния елит на България!

В мразовитата утрин на първи февруари 1945-а е извършена най-масовата екзекуция на политически и военен елит на една държава в човешката история!

"Народния съд" осъжда на смърт общо 2730 души, а 305 получават доживотен затвор. Около 200 души от осъдените на смърт са избити още преди провеждането на съдебните процеси. Конфискувани са над 200 предприятия, както и огромен брой недвижими имоти и вещи. Изселени са 4325 семейства на близки на осъдени, като броят на членовете им възлиза на близо 12 000 души.

Така нареченият "Народен съд" осъжда на смърт и екзекутира като фашисти повече хора, отколкото трибуналите в Германия, Франция, Холандия, Австрия, Италия взети заедно ... Това е само достатъчен факт, който доказва, че единствената идея на Москва и нейните свине е тотална разправа с неудобните на режима.

Десетки хиляди други са избити без съд и присъда из цялата страна - учители, лекари, писатели, възрожденци, свещеници, кметове, предприемачи!

Започва най-тъмната страниця в историята на България, страница изписана с кръвта и мъката на десетки хиляди!

Инсталирането на македонската нация с реки от кръв, първата и единствена в историята на България система от концлагери, първата и единствена в историята на България репресия срещу християни и въобще всички религии, три фалита и режим приключил с потресаваща бедност и рухнала социалистическа икономика (виж същото е Венецуела днес), ЧЕРНОБИЛ, насилствената смяна имената на мюсюлманите в България ... престъпленията на свинете на Московията срещу Бъглария нямат край и продължават и днес, далеч след 1989-а!

Никога няма да забравим, винаги ще напомняме, защото метастазите на Московията правят всичко възможно дори и днес да не знаем, да не се изучават в училищата престъпленията им!
https://bit.ly/2WkKGQR

Добави коментар

Водещи новини