Том Ханкс ще връчи приз за цялостно творчество на Алън Алда

  • 10 януари 2019 08:41

  • 337
  • 0
Том Ханкс ще връчи приз за цялостно творчество на Алън Алда
© Getty Images

Актьорът и носител на "Оскар" Том Ханкс ще връчи приза за цялостно творчество на ветерана Алън Алда на предстоящата церемония за наградите на американската Гилдия на филмовите актьори.

През октомври миналата година Алда беше обявен от актьорската гилдия за 55-ия носител на почетното й отличие. Актьорът ветеран и носител на награди "Златен глобус" и "Еми" ще бъде почетен на 27 януари, когато професионалната организация ще раздаде годишните си отличия.

Почетният приз ще бъде връчен на 82-годишния Алън Алда от друг любимец на публиката - Том Ханкс. "Вълнуващо е, че Том се съгласи. Нямах идея, че са поискали това от него. Много благородно от негова страна", споделя ветеранът.

Алън Алда и Том Ханкс са се снимали заедно във филма "Мостът на шпионите". Ветеранът казва, че през годините двамата са се засичали по наградни церемонии и в самолети. "Помня го още откакто беше просто едно хлапе", допълва Алда.

Алън Алда е най-известен с ролята си в сериала "Военнополева болница". Сред филмите с негово участие е "Авиаторът", донесъл му единствената в близо 70-годишната му кариера номинация за "Оскар". Алда е носител на шест телевизионни награди "Еми" и същия брой отличия "Златен глобус". Ветеранът е известен и с работата си за редица благотворителни дружества и организации, подпомагащи деца, жени и науки. През годините дейността му в комбинация с приветливия му характер печелят на Алън Алда репутацията на "симпатяга".

Последвайте канала на

БТА
337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини