Хиляди българи са кандидатствали за първата космическа нация - Асгардия

  • 26 ноември 2018 10:25

  • 1375
  • 1
Хиляди българи са кандидатствали за първата космическа нация - Асгардия
© Pixabay

Хиляди българи са кандидатствали за първата космическа нация - Асгардия. Това показва проверка в официалната страница на небесния проект, пише в. "България днес".

654 нашенци вече са одобрени и станаха законни граждани на извънземната държава. Най-много желаещи има от София - 302, като повечето са мъже. Небесната нация съществува не само на хартия, но и под формата на малък сателит, който обикаля околоземната орбита от 2017 г.

Държавата е пуснала и своя виртуална валута - солари и лунари. Имат си свой собствен календар, който се различава от обичайния, с който сме свикнали. В него присъстват 13 месеца с по 28 дни, като допълнителният месец се нарича Асгард. Флагът и химнът също вече са факт.

Гражданството се получава безплатно през интернет и към момента има малко под 300 хил. жители от над 200 страни. Заради наплива правилата били променени, за да бъдат изключени децата, които нямат разрешение от родителите, както и двойните молби, а и интернет роботите.

Бащата на нацията е Игор Ашурбейли, който е основател и на Международния космически изследователски център и председател на Комитета по космически науки към ЮНЕСКО. Той нарича съвременна Асгардия "кралство", но титлата му не е крал. Той е държавен глава. Според конституцията този пост има 4-годишен мандат, и заемащият го може да бъде преизбиран, докато достигне пределната възраст от 82 години. Наследниците му на поста се номинират от държавния глава, космическия съвет и парламента.

Нацията беше официално обявена на 12 октомври 2016 г. - или 5 октомври, ако сте асгардианец. Името на небесната държава идва от мистичен норвежки град, който е обитаван от богове. Планът е един ден Асгардия да има огромен "космически Ноев ковчег", кръжащ около Земята, колонизира Луната и вероятно в по-далечно бъдеще - и други космически тела.

Мисията на новата нация е да осигури едно "мирно общество", да предлага по-лесен достъп до космическите технологии и да пази Земята от заплахи като например астероиди и космически отломки.

Novini.bg
1375 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нормално

2018.11.27 | 18:59

1

Напълно нормално явление, хората правилно са се ориентирали - то тук в България живот няма!

п.п. Само да внимават при подбора - а одобрят някой брадчед, а им изчезна и сателита!
Ако вземат и нашенски политик, няма да могат да си отмиришат космическата нация!

Добави коментар

Водещи новини