Навиците на най-богатия човек на планетата

  • 24 ноември 2018 13:23

  • 2236
  • 0
Навиците на най-богатия човек на планетата
© Getty Images/Guliver (архив)

Основателят на Amazon Джеф Безос оглави класацията на най-богатите американци Forbes 400 за първи път от 1994 г. и стана най-богатият човек в света през 2018 г. В следващите редове ще разкажем по какви правила се води той, какви са навиците и ритуалите му.

Досаден специалист по информатика и електротехника, както се определя сам Безос, той можеше да работи на Уолстрийт, но решава бъдещето му да бъде в ненадеждните перспективи на онлайн стартъпите.

През 1995 г. се появява онлайн магазинът за книги Amazon, който впоследствие се превръща в империя и в момента търгува не само с книги, но и с всякакви други стоки – от обувки до битова техника. Без Amazon мнозина американци не могат да си представят живота.

Бит и нрави

Най-богатият човек в света вярва в качествения сън. Всяко утро той се събужда без будилник. Денят му започва с приготвянето на „здравословна“ закуска за съпругата и писателка Макензи Безос.

Те са женени вече 24 години. До запознанството си с Макензи Безос неведнъж се опитва да подреди личния си живот. Дори ходи на срещи на сляпо. Той искал не само да се сдобие с партньор в брака, но и с вдъхновител.

Сутрешните часове Безос посвещава на семейството, съпругата и четирите им деца. След това отива на работа.

Причетете още ТУК.
Novini.bg
2236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини