Двойка гей пингвини ще стават родители

  • 17 октомври 2018 08:20

  • 2494
  • 1
Двойка гей пингвини ще стават родители
© Pixabay

Двойката мъжки гей пингвини Меджик и Свен ще стават родители, като им бе предоставено яйце за мътене, пише в. "Метро".

Двете пернати от вида генту са една от атракциите на аквариума си в Сидни заради нетрадиционната си ориентация. Меджик и Свен оформиха стабилна романтична двойка през 2018 година, като започнаха да се кланят един друг. Това е сигурен признак при поведението на пингвините, че искат заедно да създадат семейство. Свен подари на Меджик "специален камък", с което окончателно скрепи връзката им. Служителите в аквариума тестваха родителските способности на морските птици, като им подхвърлиха фалшиво яйце. Пингвините веднага го припознаха като свое.

Сега в аквариума искат да направят от Свен и Меджик истински родители. За целта те взеха от хетеросексуална двойка истинско яйце и го дадоха за мътене на гейовете. Те веднага се заеха със задачата. Родителите донори няма да са ощетени, защото когато в гнездото има две яйца, обикновено се излюпва само едно от тях.

Няма да им бъде трудно да отгледат потомство двата мъжки пингвина, защото при този вид родителските грижи, дори и при хетеросексуалните двойки, са еднакво споделени от самеца и самката.

Последвайте канала на

БТА
2494 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хари

2018.11.22 | 00:33

1

Вива , джендъри ! Само че , с тази велика "новина" няма да накарате народа да се съгласи с Истанбулската конвенция . Пробвайте с нещо друго -например с мечки стръвници.

Добави коментар

Водещи новини