10 неща, които да направите, преди да навършите 40 години

  • 08 юли 2018 10:09

  • 8319
  • 0
10 неща, които да направите, преди да навършите 40 години
© Pixabay

Всяка една декада от живота е изпълнена с множество предизвикателства.

Ако 20-те са време за купони, забавление и начало на кариерата, за създаване на семейство, 30-те са на издигане в работата, на утвърждаване, на пътувания.

И идват 40-те. Децата са поотраснали, вече имате стабилна кариера, което означава, че може да обърнете повече внимание на себе си, на човека до вас, а защо не и да промените или предизвикате себе си.

Ето 10 неща, които трябва да направите преди 40 г., за да стъпите в следващата декада с нови идеи и предизвикателства.

Казвайте „не"

Въпреки че има причини да казвате "да" на нещата, които са извън зоната ви на комфорт, Ерика Корман, която е психотерапевт, също подчертава важността на "не". Дори да не знаете с абсолютна точност защо не искате да правите нещо, да работите с определен човек или да правите конкретна задача, отхвърляйки нещо, вие показвате характер.

"В средата на живота си е време да осъзнаеш, че животът е кратък и няма време да го губите в неща, с които не се чувствате добре или които не смятате правилни за вас", казва тя.

Скочете с парапланер

Няма нищо по-вълнуващо от тръпката и добрите вибрации, които идват от скачането от самолет. Това е риск, но е и предизвикателство. Излезте от зоната си на комфорт и така ще се научите как да се справите с вашите страхове.

Повече може да прочетете ТУК.

Novini.bg
8319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини