"Две - три бири Фест" превзема Тютюневия град в Пловдив

  • 16 юни 2018 08:15

  • 2043
  • 1
"Две - три бири Фест" превзема Тютюневия град в Пловдив
©

Днес и утре "Две - три бири Фест" превзема Тютюневия град в Пловдив, съобщиха от общинския пресцентър.

За втора поредна година събитието събира в Пловдив български и чуждестранни занаятчии пивовари и любителите на крафт пивото. След успешното миналогодишно издание, тази година организаторите го развиват, като то ще е в по-голям мащаб, с няколко обособени тематични зони в градска среда и ще се проведе в Тютюневия град. Малката улица "Екзарх Йосиф" се превръща в миниатюрно фестивално градче на пивото, като в програмата са включени различни пространства. Тази година в "Две-три бири фест" се включва едно от най-популярните събития за бирената култура в Европа- Berlin Beer Week. Гостите от Берлин представят новите видове занаятчийско пиво от Германия.

Посетителите могат да се отпуснат в специално изградена зона за почивка, да посетят дегустационната зона, където да опитат десетки видове занаятчийско пиво и да се запознаят с пивоварите, да разберат повече за процеса на варене и качествата на хмеловите еликсири. Предвидениса още весела изложба на шаржове, кулинария и много музика, а опитни бармани ще правят и специално създадени за фестивала коктейли с бира. Амбицията на организаторите е фестивалът да събере и представи качественото занаятчийско пиво, което е не само занаят, но и култура, и начин на живот.

"Две - три бири фест" е част от Културния календар на Община Пловдив и се организира в подкрепа на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2043 1

Коментари 1

Добави коментар
Супер град

2018.06.16 | 10:31

1
Става все по-жив ,красив и пищен .

Добави коментар

Водещи новини