Откриха писмо в бутилка на 132 години

  • 06 март 2018 17:31

  • 11540
  • 0
Откриха писмо в бутилка на 132 години
© Pixabay (архив)

Писмо в бутилка, окачествено като едно от най-старите известни послания от този тип в света, е намерено в Австралия - 132 години след като е хвърлено в Индийския океан през борда на германски плавателен съд, предаде БТА.

На писмото в бутилка, наполовина заровено в пясъка, се натъкнала Тоня Илман, докато в края на януари се е разхождала из дюните на остров Уедж, на около 180 километра северно от град Пърт, щата Западна Австралия.

Бледият ръкопис разкрива, че писмото е написано на немски и датира от 12 юни 1886 г. На обратната му страна е указано който го намери, да запише часа и мястото и да го предаде на Германската военноморска обсерватория или на най-близкото германско консулство.

Посланието в бутилка е хвърлено през борда на плавателния съд "Паула" като част от 69-годишен експеримент на Германската военноморска обсерватория за по-добро разбиране на океанските течения и търсене на по-бързи и ефикасни корабни маршрути, се посочва в изявление на Западноавстралийския музей.

Досегашният рекорд, записан в книгата на рекордите Гинес за писмо в бутилка, е 108 години между пускането и откриването му, отбелязва Би Би Си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11540 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини