Самотата стресира повече мъжете, отколкото жените

  • 12 декември 2017 13:55

  • 3308
  • 1
Самотата стресира повече мъжете, отколкото жените
© Pixabay

Самотата е по-стресираща за мъжете, отколкото за жените, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Допитването, осъществено от сайта за запознанства иХармъни и благотворителното дружество "Рилейт" е посветено на съвременните нагласи към самотата.

Според всеобщото схващане за жените е по-стресиращо да са необвързани и да търсят нов партньор, отколкото за представителите на силния пол. Резултатите от анкетата обаче оборват традиционната идея за безгрижния ерген, който по-леко понася самотния живот от женския си еквивалент. Оказва се, че самотата и предизвикателството да търсят идеалната половинка натоварват повече мъжете (71 процента), отколкото дамите (58 процента).

Близо половината участници в допитването споделят, че статутът "необвързан" има и своите предимства. Липсата на партньор дава по-голяма независимост, време за нови хобита, свободата да бъдеш себе си, когато се забавляваш, и дори възможност за повече чисто сексуални завоевания.

Проучването показва още, че според две трети от необвързаните е по-добре да бъдат сами, отколкото с неподходящ партньор.

Въпреки позитивите от липсата на партньор, представителите и на двата пола признават, че понякога се чувстват изолирани.

Това усещане се засилва по празници като Коледа, когато за една трета от самотниците е особено трудно да са заобиколени от щастливо обвързани близки и приятели.

Допитването разкрива също, че противно на широко разпространеното мнение, самотата плаши повече младите необвързани хора, отколкото по-възрастните.

БТА
3308 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.08 | 13:33

1
по-добре сам, отколкото с корнелия

Добави коментар

Водещи новини