Как да се възползваме максимално от ретроградния Меркурий

  • 23 ноември 2017 15:12

  • 3835
  • 0
Как да се възползваме максимално от ретроградния Меркурий
© Pexels

Тази година Меркурий ще бъде ретрограден точно в периода, когато ще купуваме коледни подаръци - от 3 до 23 декември. По традиция има голяма вероятност, ако купите на близките си хора техника, тя да не бъде в изправност, така че имайте едно наум.

Меркурий, също като Луната, е свързан с адаптацията към заобикалящата ни реалност. Но ако Луната отговаря за психобиологическите механизми, то Меркурий е свързан с рационалните системи за адаптация. Циклите на Меркурий са най-кратките след слънчево-лунните и траят 116 дни. Животът е постоянен учебен процес и циклите на Меркурий отразяват този факт, предлагайки ни на всеки три месеца да усвояваме нови навици и способности, усъвършенствайки вече наличните умения и адаптирайки се към постоянно променящите се външни условия.

По време на ретроградния Меркурий забавянията, проблемите и нарушенията в работата се случват, само за да ни тласнат към промяна и учене и само в случаите, когато не го правим по собствена инициатива, а миналите ни модели на взаимодействие със света не вършат никаква работа. Но ако усвояването на нов опит и постоянното усъвършенстване са част от живота ни, ако приключващият цикъл е бил изживян продуктивно и ефективно, през този период ние ще получим позитивна обратна връзка от света под вид на благоприятни резултати, реализирани предишни идеи, възможности за необходими промени и нови преживявания.

По време на ретроградния период Меркурий се доближава на минимално разстояние до Земята, като скоростта му в този момент също е минимална. Това означава, че всички меркуриански задачи - контакти, връзки, пътувания, уговорки, обучение, срещи, всичко, свързано с транспортни средства, връзки и комуникации, информация, търговска и интелектуална дейност - всичко това започва да играе особено важна роля в живота ни. Нещо повече, именно когато Меркурий е най-близо до Земята във всички изброени дейности са възможни такива промени, които да оставят най-голяма следа в земната ни реалност и могат да имат осезаеми последствия. Както позитивни, така и негативни.

В какви случаи тези последствия ще бъдат неблагоприятни? Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
3835 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини