Вино и изкуство на Аполония 2017

  • 25 август 2017 17:18

  • 1948
  • 0
Вино и изкуство на Аполония 2017
©

Руши Видинлиев, Лили Иванова, Васил Петров, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени са само част от акцентите в музикалната програма на Празници на изкуствата Аполония. Фестивалът започва утре и ще продължи до 5-ти септември в Созопол. Културният афиш прелива с над 70 събития – театър, изобразително изкуство, музика...Най-големият, дългогодишен и мащабен арт фест в България става на 33. Първото издание е проведено през 1984 г. Оттогава досега Аполония събира на едно място най-големите имена в българското и чуждестранно изкуство.

За поредна година официалното вино на фестивала е на New Bloom Winery, които ще допринасят за настроението на музикалните прояви всяка вечер. Избата е позната с марките си Verano Azur, PIXELS, F2F, a по време на Аполония ще представи най-новaта серия – едноименната New Bloom. Бялото е купаж от Совиньон Блан и Шардоне, а розето - от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Избата е подготвила специални дегустации за концертите, джаз изпълненията и театралните постановки по време на феста, като всеки желаещ ще може да си купи от най-новите и модерни български вина.

Откриването на Аполония ще е с концерт на Мистерията на българските гласове. Ден по-късно с чаша вино в ръка ще слушаме концертът промоция на Камелия Тодорова и Орлин Павлов. Двамата музиканти пеят за пръв път заедно на сцената на Аполония с колегите си от JP3. Запазваме вечерта си на 29 август за концерта на една от най-емблематичните групи на съвременната българска поп и рок музика - Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. На 31 август се подготвяме за Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска и Плевенската филхармония. Ще звучат незабравими хитове от „Уестсайдска история“, „Исус Христос Суперстар“, „Кабаре“, „Коса“, „Чикаго“, „Котките“, „Клетниците“ и много други.  Голямата звезда на Аполония тази година е Лили Иванова. На 1 септември, дни преди старта на националното й турне, амфитеатърът посреща Примата на българската музика и нейните музиканти.

Помните ли онова бунтарско момче, което пееше „Всичко се връща“? Да, точно така Руши Видинлиев се завръща на концертната сцена. Датата е 2 септември/ събота, а концертът е в Амфитеатъра в Созопол (Стария град). Освен хитове на Руши („Ти беше“, „Онзи“, Il Ritmo Del Mio Cuore), в програмата на живо има и специално подбрани кавъри (Bang Bang!, Get Ur Freak On).

Какво по-хубаво от кадифения глас на Васил Петров на брега на морето? Да го слушаш с чаша хубаво вино… Тази година, на 3 септември той ще отдаде почит на легендарния Ал Жиро, считан за един от най-добрите джаз певци на нашето време. На 5-ти септември с чаша вино New Bloom отбелязваме юбилеят на Шурците – групата става на 50. „Хубавата музика върви с хубаво вино. Затова за нас е чест, че можем да сме партньори в един толкова мащабен фестивал.

Подкрепяме изкуството с огромно удоволствие, както правим и виното си” коментират спонсорите от New Bloom Winery. В театралния афиш са повечето най-успешни представления от последния сезон: „Еквус” и „Като трохи на прозореца” на Младежкия театър, „Името” на Сатиричния театър, „Богът на касапницата” на Народния театър „Иван Вазов”, „Черното пиле” на Мариус Куркински, „Редки тъпанари” на Теди Москов с Русенския театър и други.

Novini.bg
1948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини