81-годишна скиорка от Смолян атакува рекорд на Гинес

02 март 2017 08:01

81-годишна скиорка от Смолян атакува рекорд на Гинес
© Getty Images/Guliver
10534 1

81-годишната Нона Божилова от Смолян ще кандидатства за Гинес за най-възрастна активна състезателка. Божилова не само се състезава, но и през последните години няма състезание, в което е взимала участие и да не е печелила призови места и медали.

Последно тя се качи на почетната стълбичка на отминалото Държавно първенство по ски за ветерани, което се проведе в Паничище. На него Ски клуб "Ветеран" - Смолян, чиито състезател е тя, завоюва първо място и спечели купата за комплексното класиране.

Гордеем се, че за пореден път сме носители на купата и защитаваме честта на ски спорта, нашия собствен клуб, както и името на град Смолян, коментира след успешното състезание председателят клуба Мария Балабанова, цитирана от Дарик.

Смолянчани се завърнали общо с осем златни, четири сребърни и осем бронзови медали. В клуба членуват 80 души на възраст от 30 до над 75 години, които участват активно във всички държавни първенства за ветерани по ски.

Първенството е било организирано от Българската мастър федерация за ветерани, като в него участие взели 19 отбора от страната с над 500 състезатели.

Константин Тодоров
10534 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димитър Борисов

2017.03.09 | 11:16

1
Нека по Света се пише нещо хубаво за България и успех при рекорда. Само се пише за престъпността и беззаконието в България и за корумпирани политици. 02.3.2017г.

Добави коментар

Водещи новини