Хората са готови да се разделят с Фейсбук през 2017 г., но не и с цигарите

  • 05 януари 2017 12:04

  • 2093
  • 1
Хората са готови да се разделят с Фейсбук през 2017 г., но не и с цигарите
©

Повече хора искат да напуснат социалните медии, отколкото да спрат цигарите, показа проучване на сайта за услуги Bidvine.com, пише весник "Дейли мирър", цитиран от БТА.

Над 1500 човека са били попитани за плановете им за новата година. Един на всеки десет от тях отговорил, че иска да напусне социалните мрежи, в сравнение със само 8%, които искали да откажат пушенето.

"Новите изследвания показват, че прекаленото използване на социалните медии може да бъде вредно за здравето", каза изпълнителният директор Сохраб Джаханбани.

"Интересно е, че хората започват да обръщат внимание на негативното въздействие, което социалните медии може да окажат върху живота им и планират да откажат този модерен навик през 2017 г.", допълни той.

Фейсбук призна поражението си, след като не успя да спре потребителите си да използват фалшиви имена.

Използването на социални медии повишава риска от депресия сред младите хора, според проучване на Центъра за изследване на медиите, технологиите и здравето в университета в Питсбърг, публикувано миналия месец. Учените откриха, че хората, които използват навсякъде седем до 10 платформи на социални медии, са три пъти по-склонни към депресии или тревожност от тези, които ползват не повече от две.

Хората, родени след 1984 г., получават такова признание в социалните медии, че може да страдат от липса на самочувствие в истинския живот. Ограничаването на времето, което човек прекарва в социалните медии, би могло да окаже позитивен ефект върху психическото му здраве.

Друго проучване на Bidvine разкри, че 2% от хората очакват да се разведат тази година.

Десислава Станева
2093 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сине

2017.01.15 | 12:38

1
Нещо повече от жълт клюкарник-ако се спазва закона значи поне 80% трябва да бъдат съдени за лъжи.

Добави коментар

Водещи новини