Скъпоценни камъни в изложба

  • 14 декември 2011 20:08

  • 5657
  • 1
Скъпоценни камъни в изложба
©

Коледна изложба-базар на минерали и скъпоценни камъни ще привлече софиянци и гостите на столицата към Музея "Земята и хората" в дните между 17 и 23 декември.

Три пъти годишно музеят организира Дни на минералите - на Великден и по Коледа (базари на минерали и скъпоценни камъни) и през октомври (международна изложба на минерали).

В тях участват фирми, занимаващи се с минерали и скъпоценни камъни, както и колекционери на минерали, съобщават от музея.

По време на октомврийската изложба на минерали в забавно познавателния кът "Треска за злато" се правят демонстрации на промиване на злато с участие на посетители, провежда се конкурс за най-добра детска рисунка с природни пигменти и се представят книги с минераложка и геоложка тематика.

По време на изложбата се организират и конкурси за най-добър минерален образец, за най-добре фасетиран камък, за най-добро художествено изделие от минерал.

По време на изложенията се приемат временни експозиции по специални теми. В тях се включват задължително колекционни образци с превъзходно качество - редки и уникални в минераложко и декоративно естетическо отношение.

Посетителите могат още да разберат дали камъкът в бижуто, което имат, действително е скъпоценен, тъй като се извършва диагностика на минерали и скъпоценни камъни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5657 1

Коментари 1

Добави коментар
Даниела Йонева

2012.01.26 | 17:51

1
Кога ли ще е Великденската изложба през 2012 г.?

Добави коментар

Водещи новини