Ти коя зодия си според календара на НАСА?

24 септември 2016 10:33

Ти коя зодия си според календара на НАСА?
©
6173 0

От десетилетия астрологичният календар не се е променял, но по думите на представители на NASA орбитата на движение на Земята се променя, а заедно с нея и положението на Слънцето в момента на раждането на човека. „Структурата на зодиака, който в момента ползваме, е била създадена още в Древен Вавилон“, коментира американският астроном Парке Канкъл.

След 3 000 години време наклонът на оста на планетата е променен и като резултат старата зодиакална система въобще не е достоверна. Глобалната промяна на зодиака на NASA предполага нови дати за всички зодиакални знаци, а също така и въвеждане на тринадесета зодия. Тя носи назватието Офиукус (Змиеносец). С тази зодия са всички родени в периода от 30 ноември до 18 декември.

За първи път за 13-и зодиакален знак се заговаря през 1995 г. Неговото въвеждане е предложено от учените Уолтър Бърг и Марк Язаки. Той е много популярен в Япония. През 70-те на 20 в. Стефан Шмидт дори говори за система от 14 зодии, като поредната нова зодия е Цетус (кит). Какво предлагат от NASA? Дали ще им повярваме или не, въпросът е индивидуален. Козирог, 21 януари — 16 февруари Водолей, 17 февруари— 12 март Риби, 13 март — 18 април Овен, 19 април — 14 май.

Вижте останалите зодии тук:

 

Novini.bg
6173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини