За добра физическа форма - ходете на пазар

  • 09 август 2016 14:40

  • 1673
  • 0
За добра физическа форма - ходете на пазар
© Getty Images/Guliver

Въпреки нарастващата популярност на пазаруването онлайн, е препоръчително хората да ходят до магазина или супермаркета, за да се поддържат в добра физическа форма, информира в. "Дейли експрес", позовавайки се на главния здравен експерт на Великобритания.

Сали Дейвис напомня, че заседналият начин на живот е свързан с редица здравословни проблеми и отправя призив към хората да направят "малки промени" в живота си.

Здравните експерти отчитат, че само една трета от мъжете и една четвърт от жените са достатъчно активни физически, за да се предпазят от загуба на мускулна маса.

Специалистите препоръчват 20 минути упражнения за мускулите два пъти седмично, които не е задължително да се правят в залата за фитнес. Същата работа вършат заниманията с градинарство, носенето на тежки пазарски торби или практикуването на йога, информира Нова телевизия.

Хората не трябва да забравят и препоръчителните 150 минути седмично умерена физическа активност на открито, например каране на велосипед или бързо ходене.

Въпреки препоръките на здравните експерти, се оказва, че една трета от мъжете и близо 50 процента от жените не ги спазват.

Калина Христова
1673 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини