-
18 март 2016 09:31
- 3007
- 0
По природа, хората сме устроени да бъдем хищници, това е и причината да консумираме много месо. Разбира се има и изключения, като веганите и вегетарианците, чийто хранителен режим изключва животинските продукти.
Съществуват различни теории за това, по скоро полезна или вредна е консумацията на месо за човешкия организъм. Най-голямата международна платформа за поръчка на храна foodpanda, разказва за някои любопитни факти, които не знаем за дивечовото месо. Дивечът е с по-високи нива на протеин и ниско съдържание на мазнини и с високо съдържание на Омега-3 мастни киселини.
Някои дивечови меса имат специални хранителни качества. Кенгуруто например, което е често срещано в Австралия, е с висока линолова киселина. При дивеча няма как да имаме притеснения относно така разпространениете хормони и съдържание на антибиотици, тъй като тези животни никога не са били обект на опитомяване. Това е и една добра причина да се храним с деликатеса, а също и добър начин да поддържаме линията си.
Дивечът присъства в редица хранителни режими, целящи да изчистят излишните мазнини и да ни поддържат в добра форма.
При този род месо трябва да се има предвид произхода му. Месото задължително трябва да е минало всички клинични тестове и да бъде проверено за някои от най- честите заболявания сред дивите животни, така че да бъдем сигурни какво консумираме.
Видовете дивечови меса зависят от региона, в който живеят. В България можем да се насладим на месо от диво прасе, елен, сърна, див заек и други. В други части на света се консумира кенгуру, бизон, фазани и диви гъски.
Определено вкусовите качества на дивеча го правят много екзотично и търсено ястие в редица заведения, където може да се намери такъв асортимент от меса. Тяхното приготвяне е много специфично и изисква повече познания, за да се гарантира едно изключително ястие.
Последвайте канала на
Свързани новини
Националният ден на кюфтето е
09 март 201609:16
Защо трябва да ядем месо на обяд
29 февруари 201617:30
Правят евтиното сирене от месо
17 февруари 201608:05
Лабораторно отгледано месо може да сложи край на кланиците
11 февруари 201612:09
Измененията в закона за лова решават само част от проблемите в сектора
08 февруари 201608:19
Пипнаха 90 кг нелегално месо по пазарите в Пловдивско
04 февруари 201616:26
Утре се открива ловът за прелетен дивеч
12 август 201612:39
Създадоха бургер за... 80 милиона долара
29 юли 201611:37
Момиче намери в бурканчето си с лютеница едросмляна мишка
18 април 201608:04
Крумовград 2:0 Славия, домакините с червен картон
Ботев (Враца) надви десетима от Етър и продължава да мечтае за спасение
Каляри 0:0 Ювентус
Костов: Феновете не трябва да събличат играчите, а да ги обичат
Левски направи ключова стъпка към плейофите, ветераните блеснаха срещу Ямбол
"Контра": Ще има ли интрига за титлата след Реал Мадрид - Барселона
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Димитър Главчев: Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа
19 април 202421:04
Картина от парламента: Росица Кирова от ГЕРБ спря микрофона на Мирослав Иванов от ПП, БСП заплашиха, че ще напуснат залата
19 април 202420:03
Освободени са трима заместник-министри
19 април 202417:28
Асен Василев: Когато някой ви плаши, се огледайте много добре защо се опитва да ви бръкне в джоба
19 април 202418:32
НС възложи на министъра на енергетиката да предприеме действия за предоговаряне на споразумението с „Боташ“
19 април 202418:57
Ивайло Мирчев за "Боташ": Големите евроатлантически тигри ГЕРБ и ДПС станаха малки тигърчета
19 април 202417:47
Цветанка Андреева, политолог: Беше ясно, че Радев няма да допусне Митов във властта
19 април 202417:58
Проф. Ива Христова: Над 250 са вече случаите на коклюш в страната и ще се увеличават
19 април 202418:46
Здравен експерт: Ваксинираните изкарват коклюша по-леко
19 април 202420:55