Защо консумираме повече канела и какао през зимата

  • 21 декември 2015 10:19

  • 1824
  • 0
Защо консумираме повече канела и какао през зимата
©

Зимата е изключително благоприятен сезон за натрупване на телесна маса. Благодарение на по-късия ден и студените температури, непозволяваши активно спортуване, всички ние сме податливи на качване на килограми. Именно през зимните месеци хората имат нужда от повече енергия и потребност от сладки изкушения.

Замисляли ли сте се защо консумираме повече канела и какао през зимата? Отговор на този въпрос дава foodpanda.

Какаото е с леко диерутично действие, благодарение на теобронимът. Какаото съдържа основвни минерали важни за правилното функциониране на организма, фенилетиламини – слаби антидепресанти и стимуланти, кофеин, витамини и серотонин. Приемът на какао е препоръчителен, но се оказва и търсен през студените месеци.

Психолози твърдят, че това се дължи на потребността от завишаване на серотонина в мозъка.

Канелата е една от най-широкоразпространените подправки, която оказва благоприятно състояние на нивата на кръвната захар, притежава антибактериални свойства и е естествен дезифектант. Удивително, но канелата подобрява будността и паметта. Подобно на какаото, така и канелата е силен антиоксидант.

Повечето хора, посочват, че през зимата консумират и какао и канела предимно разтворени в топли напитки и най-вече в топло мляко. Друга част от тях предпочитат и тестени изделия приготвени с вълшебните съставки.

Голяма част от тях споделят, че ароматът на Коледа е канела!

Последвайте канала на

Нора Виткова
1824 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини