Музикален подлез със сцена за концерти откриха в столицата (видео)

  • 30 юни 2015 12:35

  • 1778
  • 0
Музикален подлез със сцена за концерти откриха в столицата (видео)
©

Първият музикален подлез бе открит днес в столицата. Той се намира на бул. "Цариградско шосе" 6, при спирката на ул. "Александър Жендов", съобщи БТА.

Инициативата е на група млади хора, студенти по архитектура, урбанизъм и режисура, обединени под названието "Подлезно". Със средства, предоставени от Фонда за иновации в културата" на стойност 2 хил. лв., те са почистили стените на подлеза от графити, пребоядисали са стълбите като клавиши на пиано, монтирали са гигантски декоративни тонколони и аудио касетки. Превърнали са стените в петолиния с ноти и грамофонни плочи, направили са музикален оргафон, комбинация от орган и ксилофон, изработен от водопроводни тръби, на който може да се посвири.

В подлеза вече има сцена за концерти, а също и място за игра на народни танци в рамките на инициативата "Таратанци". Попитан от журналисти защо настилките на иначе обновения подлез са толкова мръсни, кметът на район "Изгрев" Цветомир Жеков каза, че вчера те са почистени с вода и препарати, но пътникопотокът бил изключително голям.

Той увери, че подлезите по бул. "Цариградско шосе" в район "Изгрев" са в много добро състояние и се почистват редовно. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов информира, че от 2010 г. общината е извършила основен ремонт на 50 от общо 80 подлеза в столицата.

Христов изрази съжаление, че четири обновени подлези в столицата са "буквално унищожени от вандализъм", което налага отделяне на допълнителни средства за повторен ремонт.

1778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини