Мъжете, които флиртуват на работното място, са отегчени

  • 18 ноември 2014 13:35

  • 3336
  • 0
Мъжете, които флиртуват на работното място, са отегчени
©

Не се ласкайте твърде много, когато колегата мине покрай бюрото ви и ви погледне изпепеляващо. Възможно е това да не е класическо ухажване, а просто отегчение.

Психологически експеримент проучва 200 души на възраст от 21 до 68 години. Един от въпросите в анкетата е – някога флиртували ли сте на работното си място? Жените, отговорили утвърдително, били доволни от позицията, която заемат. Същото се отнася и за дамите, които поддържали просто добри приятелски отношения с колегите си от мъжки пол.

Изследването обаче потвърдило една странна взаимовръзка между неудовлетвореността на един мъж от поставената му служебна задача и отегчението, възникващо от това, и желанието за флирт с колежката.

Любовните връзки на работното място вече са повсеместно срещано явление, казват юристи и експерти по човешки ресурси. Колкото и да не се нрави това на някои работодатели, „служебните романи" стават постоянна подробност от офисния пейзаж. Други босове пък са склонни да толерират подобен вид взаимоотношения, тъй като партньорите в една такава връзка не бързат да си тръгват точно в края на работното време и не закъсняват на връщане от обедна почивка. Според друго социологическо проучване 43% от работещите хора в САЩ са признали, че се ходили на среща с колега. Нерядко този флирт прераствал в любов и се стигало до брак, пише "Списание Осем".

Психолози обаче предупреждават: флиртът не трябва да пречи на работния процес. Едва ли началството ще се зарадва, ако види че ефективността ви намалява. Освен това милите погледи, които разменяте с човека на бюрото срещу вас, няма как да останат незабелязани за другите колеги. Това може да предизвика недобро отношение към вас – като към лекомислен служител, на когото не може да се разчита. Не създавайте излишни пречки пред кариерното си развитие.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини