Актрисата Ели Скорчева: Във всеки от нас има и убиец, и герой, а също и човек, готов на саможертва

  • 14 юли 2023 19:11

  • 1207
  • 0
Актрисата Ели Скорчева:  Във всеки от нас има и убиец, и герой, а също и човек, готов на саможертва
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Триумф на българския филм "Уроците на Блага" на 57-то издание на филмовия фестивал в Карлови Вари в Чехия. Лентата на Стефан Командарев е отличена с голямата награда "Кристален глобус", а "Най-добра актриса" бе присъдена на Ели Скорчева. След приза актрисата даде урок по БНТ за киното и живота.

"Тази награда има висока стойност сама по себе си, добра е за българското кино, за всички хора, които правят кино в България. Затова много ми харесва. Всички роли имат еднаква цена", посочи  тя.

Ели Скорчева е изпитала: "Удоволствие. Радост. Надежда", от факта, че е изиграла ролята на Блага, която до голяма степен е неин личен антипод. "Роля, която ме вълнува и е предизвикателство за мен. Блага е много различна от мен", посочи още актрисата.

Стефан Командарев за успеха в Карлови Вари: Това е празник за много хора

Тя се е отказала от роли в киното след последния си филм от 1993 г. "След това нямаше повече българско кино. Театърът умря, също и киното, защото престана държавното финансиране на изкуствата. Беше тежка агония за всички, които се занимаваха с изкуство години наред. Никога не съм имала колебания, че ще се справя. Нямам главна роля, която да не е наградена и филм, в който да съм участвала в главната роля и да не е бил награден", заключи Скорчева.

"Има талантливи и неталантливи хора, таланти, които още не са си намерили място, работят много, а нямат работа, защото нямат качества за тази работа", посочи още актрисата. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини