Премиерът Донев и министри откриха Пролетния панаир на книгата в София

  • 29 май 2023 11:34

  • 664
  • 2
© Булфото

Служебният министър-председател Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. и министрите на културата и образованието бяха официални гости при откриването на тазгодишния Пролетен панаир на книгата в НДК, предаде репортер на Novini.bg

В официалното си слово Донев подчерта нуждата от четящи хора, отбелязвайки, че да си грамотен човек е проява на себеуважение.

Може да се казвам Гълъб, но нямам крила като птиците, крила ми дават книгите. Да си грамотен човек е проява на себеуважение. Граматиката на един език е неговата Конституция – трябва да се спазва без своеволия и отклонения от правилата. Да разбираш какво четеш, да си критичен е проява на грамотно четене. Да си четящ и грамотен човек е сила, която никой не може да ти отнеме, и знание, което все повече ще се цени, заяви в обръщението си премиерът Донев.

Министърът на културата Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и обясни, че книгите не променят света, но променят хората, които пък могат да променят света, и в тази връзка призова все повече хора да четат.

„Четете и подарявайте книги, защото те са нашето бъдеще“, посочи министър Тодоров.

Откриват Пролетния панаир на книгата в София

От своя страна просветният министър Сашо ПеновСашо ПеновПроф. д-р Сашо Пенов е магистър по право от Юридически факултет (ЮФ) на Софийски университет “ напомни, че не може съвременният човек да бъде възпитаван без книга.

„Чрез книгата популяризираме душата на автора. Не мога да си представя в съвременното общество какво би се случило, ако изчезне книгата“, каза образователният министър.

Пролетния панаир на книгата в София се разгръща в градината пред НДК със 144 издателства от цялата страна и над 60 шатри.

През дните между 29 май и 4 юни се очакват срещи със значими имена в българската литература като Георги Господинов, Петър Чухов, Захари Карабашлиев, преводачи и издатели.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
664 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.05.29 | 13:31

2
НЕГРАМОТНИ ПРОСТАЦИ ОТКРИВАТ ПАНАИР НА КНИГАТА
Емѝ...

2023.05.29 | 12:01

1
Знаете, а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист! Затова всеки ,който се гаври със мен ще пострада жестоко! Отзад зад мен са Българския Хелзински Комитет и американското правителство!!!

Добави коментар

Водещи новини