Шуменският театър представя премиера на "Заешка дупка"

  • 12 януари 2023 17:35

  • 370
  • 1
Шуменският театър представя премиера на "Заешка дупка"
© Pixabay

Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ в Шумен ще представи на 14 януари най-новото заглавие в репертоара си – "Заешка дупка" от Дейвид Линдзи-Абер. Премиерният спектакъл ще се играе от 19:00 часа в камерната зала на културната институция. Това съобщиха на пресконференция днес неговият режисьор Максима Боева и част от екипа, реализирал постановката, след като бе представен откъс от нея.  

„Пиесата е поставяна веднъж в България, преди години, но се надяваме, че сега сме тръгнали с един нов, различен, съвременен, интересен прочит. В спектакъла има много хумор, но и много сърцераздирателни моменти и разказва историята за това как една любов успява да оцелее и дори след тежки катаклизми. Всеки един зрител, независимо от пол и възраст, може да припознае себе си или своя лична история в тази пиеса. Историята е вълнуваща, ще трогне публиката, ще я разсмее и надявам се, че тя ще излезе от този спектакъл замислена, разчувствана, развълнувана, но в никакъв случай няма да е разстроена“, отбеляза Максима Боева. 

Русенската опера представя "Лешникотрошачката"

„Аз самата съм губила близък човек и понеже историята се занимава с това как се оцелява и как животът продължава, след като изгубиш някой близък, това ме вълнуваше, защото не само аз, много хора, които познавам са губили близки и след това все пак животът продължава. Колкото и да е странно, след това отново се смееш, отново има щастливи моменти, въпреки тази загуба, а тази пиеса се занимава точно с това, че има тежък момент и след него можеш да продължиш“, каза Боева в отговор на въпрос на репортер на БТА какво я е провокирало да постави "Заешка дупка" от Дейвид Линдзи-Абер. 

Преводът на пиесата, удостоена с множество награди, сред които „Пулицър“, е на Златна Костова. В представлението участват актьорите Янислава Линкова, Милен Димитров, Радина Алексиева, Марияна Бранкованова, Цанка Цанева и Пламен Иванов. Сценографията е дело на Киряна Аврониева, а музиката – на Михаил Шишков-син. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
370 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.12 | 22:23

1
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 2700 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини