Морфов: Директорът на Народния театър е хванат в примката на Доган и Борисов

  • 10 януари 2023 13:00

  • 1387
  • 3
Морфов: Директорът на Народния театър е хванат в примката на Доган и Борисов
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Аз съм против липсата на морал и политическите назначения, които превръщат културния институт в дъщерна фабрика на сараите на Доган и Борисов. Нарушава се изконното право - независимостта на Народния театър като културна институция. Това е моят протест и той продължава. Никой от моите колеги, тези, които отидоха на поклонение при президента, както навремето при Тодор Живков, никой не разбра, че аз исках да защитя достойнството и честта на театъра, не на себе си. Това казва главният режисьор на Народния театър Александър Морфов в интервю за "Площад Славейков" в първия си коментар пред медии след началото на скандала с пиара Велислава Кръстева.

Повод за него е, че той отново е надраскал вратата на кабинета  ѝ  - сега с "Приемна на ДПС", но този път и на директора Васил Василев с "Официален офис на ДПС".

Минеков: Изключително съмнителни лица са назначени в Народния театър

В интервюто Морфов остро го атакува и казва, че протестът му е срещу него. Според режисьора директорът "узаконил цялата тази безмозъчна партийна централа, която създаде в Народния театър", и искал да управлява като частна фирма. За Морфов той е купил артистите и разцепил театъра на две. Режисьорът съобщава и за ново напускане - на главния художник на осветлението.

Той споменава в разговора още веднъж почетния лидер на ДПС и лидера на ГЕРБ, като казва, че директорът е "хванат в примката на Доган, Борисов и цялата тази компания. На тях отдавна съм им трън в очите". Режисьорът очаква да бъде уволнен дисциплинарно веднага.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1387 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.10 | 18:01

3
Г-н Морфов, няма да е лошо и Вие да смекчите малко политическите си страсти.Започва да ни писва и от Вас.Обикновено големите хора хвърлят мостове, а не жълти павета.
Морфов, не си нормален

2023.01.10 | 14:16

2
Морфов: Директорът на Народния театър е хванат в примката на Доган и Борисов ПИСНА НИ ОТ ИЗГЪЗИЦИТЕ НА МОРФОВ.
Хахахаха

2023.01.10 | 13:05

1
Абе тоя нали беше в русия .Какво търси тука нали там му харесваше.

Добави коментар

Водещи новини