Бившият ректор на НАТФИЗ - проф. Л.Халачев, представя своя нов роман

  • 21 ноември 2022 15:14

  • 474
  • 0
Бившият ректор на НАТФИЗ - проф. Л.Халачев, представя своя нов роман
© натфиз

Проф. д.н. Любомир Халачев представя последния си роман „Портрет на непозната жена“.  Събитието ще се състои на 29 ноември (вторник) от 18.00 ч. в Аулата на НАТФИЗ, ул. „Ст. Караджа“ №20.

Проф. Любомир Халачев се посвещава на образованието по операторско майсторство в НАТФИЗ през 1974 г.. От 1975 г. работи в Студия „Време“ като оператор и режисьор на документални и научно-популярни филми. През 1991 г. основава „Кодиак“ – продуцентска фирма, която по-късно се преименува на „Кодиак Филм“. Един от основателите на Асоциацията на филмовите продуценти. Работи като режисьор, продуцент и сценарист на документални филми и телевизионни драми.

Специализирал е в Полша, Италия, Франция и Дания. Бил е гост-преподавател в Сингапур.

Ръководител и лектор на семинари и уъркшопове в европейски програми, член и председател на журита на български и международни фестивали. Професор, доктор по изкуствознание. Декан на Факултет екранни изкуства на НАТФИЗ (2005 – 2011) и Ректор (2011–2015). В момента преподава „Документално кино” на студентите по „Операторско майсторство“ и „Продуцентство” в магистърската програма „Мениджмънт в екранните изкуства“.
Създал е повече от 100 късометражни филма с множество награди на български и международни фестивали. Автор е на десетки статии, на 8 книги в областта на киното и телевизията и на 6 книги с разкази.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
474 0

Свързани новини

Водещи новини