Втора оставка в Народния театър след скандала между Морфов и Велислава Кръстева

  • 15 ноември 2022 18:00

  • 10208
  • 14
Втора оставка в Народния театър след скандала между Морфов и Велислава Кръстева
© бТВ

Оставката ми е депозирана, заедно с тази на Захари Карабашлиев. Това съобщи в интервю за предаването „Лице в лице“ режисьорът Явор Гърдев.

„Тя има дата на валидност след датата на премиерата, която ми предстои. Моята оставка е насочена към това, че в момента има токсична работна среда, която трябва да бъде преодоляна с някакво решение на тази криза. Аз бих предложил това да се реши с личен жест от страна на г-жа Кръстева и може би от страна на г-н Морфов“, добави той.

Александър Морфов призна: Аз нaдрaскaх врaтaтa и изкъртих тaбелкaтa с името нa Велислaвa Кръстевa

Гърдев подкрепи решението на колегата си Карабашлиев да напусне Народния театър, като отбеляза, че напълно разбира мотивите му. Режисьорът обясни, че изписаното за Карабашлиев, че е член на партия, не е вярно. „Беше основател на „Да, България“, кратко време след това напусна. Той се оказа в ситуация, в която беше разказан по този начин. Има много важна зона на творчески суверенитет, в която това е много обидно. То е нетактично“, обясни Явор Гърдев.

По думите му, именно снимката на Велислава Кръстева с Ахмед Доган от деня на изборите през октомври е доразпалила и бездруго вече съществуващото напрежение в Народния театър. „Г-жа Кръстева се оказа обидена. Не мисля, че трябваше нещата да се случват по този начин. Оставката се иска от Александър Морфов поради нетактичния ход на Кръстева по време на изборите, който обвърза репутацията на Народния театър със снимката от изборите, с неща, които хвърлят съмнение“, посочи Гърдев.

Въпреки това, той смята, че случилото се е обратим процес. „Аз съм за това, че хората имат право да участват в политическия и професионалния живот. Но това е нетактичен ход и породи това напрежение в театъра“, посочи още режисьорът.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
10208 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
6

2022.11.15 | 20:11

7
Въобще не си блъскай кухата кратуна от сарайсксия бостан и да се чудиш! Морфов никога няма да приеме пари и "спонсорство" от сарайското чудовище! Проста защото е Александър Морфов, а не наведен гяур, именуващ се Василев!
Димитрова

2022.11.17 | 12:10

14
Точно! Морфов е българин с морал и нравствени качества! Един от съвременните ни будители! Респект!!!
Няма незаменими хора - особено в театъра.

2022.11.15 | 20:44

9
Театърът па да не е на морфов, че да приема или не ?!
До 6

2022.11.15 | 20:41

8
Обаче други не мислят като твоята куха кратуна и дори за благодарност ще издигнат паметник на "спонсора" доган в градинката пред театъра. А на който не му харесва - да си ходи. Мнозина ще останат, да не кажа - всички....
10, 11

2022.11.16 | 22:39

13
нищожество жалко и долно! Гяур наведен, безродник и национален предател! Ти "проклятието на България" ли си тръгнал да браниш бе, нещастник? Я грабвай ибирка и бягай в сараите да подмиеш задника на началника ти, който, разгеле, току-що излязъл от тоалетната! И да му изпереш шалварите! Викай и слугинята му Киряк Велиславка Стфечова да ти помага! Тя е позор и срам за българския театър! Както и директора Василве- същото нищожество като пиарката му!

2022.11.16 | 13:10

12
Мили хора на Мелпомена, не падайте на нивото на политиците и Парламента!Спасете духа на Българина! Надеждата ни е във вас. Не ни разочаровайте!

2022.11.16 | 06:43

10
Брей,смятай какви хора на изкуството сте,щом някаква глупава снимка с политик ви създава такова напрежение в главите,че оня даже толкова изтрещява,че ходи да драска глупости по вратите и да кърти табелки! Ми че няма кой да ви хване всичките,да ви метне по един бой та да ви избие политиката от главите..! Не ни стига всекидневния политически тетър в парламента,ами сега и в народния театър трябва да гледаме политика..!

2022.11.16 | 06:52

11
Тази жена да не ви е няккава шефка и да ви тормози? Тя е ПР на тетъра...Това е професия и това,че е била и ПР на лидер на политическа партия,говори само добре за професионалните и качества! Вие,ако се абстрахираме от политико-конфронтационните ви изкривявания,какъв точно ви е проблема с тази жена? Не си върши както трябва работата ли,не се справя ли..Какво???

2022.11.15 | 19:52

6
Чудно ми е, ако Доган предложи да стане спонсор на Народния театър и поеме издръжката му - ще откажете ли , вие възмутените? Ако сашо морфов получи от доган 5-цифрено месечно възнаграждение, ще се възмути ли от това или ще се кротне? Когато някой не е съгласен с политиката на институцията в която работи - той напуща и си търси другаде работа отговаряща на нагласите му, . Не драска по вратите на колегите си.
Добър съвет

2022.11.15 | 19:34

5
Ей Василе, сложи си таралеж в гащите с тоя гений на алкохола Сашо Морков! Що ти трябваше . Хайде подавай оставка и ти!

2022.11.15 | 19:13

4
Хора , какво ви става? Този идиот Минеков, е за линч а не творците.Това жалко каменарче комунистче бърза да направи поразии.Той трябва да си ходи, театъра да не е на баща му?
позор!

2022.11.15 | 18:53

3
Дочакахме да видим и този позор - над Народниия театър да се веят шалвари в цвят кармъзъ, които сарайското чудовище е нахлуло на ибрикчийката си Кръстева! Доживяхме да видим и фес на кратуната на "директора" на театъра - същата стока като "пиарката" на сарайския му началник! Позор!

2022.11.15 | 18:30

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ей, Киряк Велиславке Стефчова!

2022.11.15 | 18:22

1
Ей, сарайска долна слугиня, ибрикчийка и духачка на мекия на милиардер, дето бил "почетен председател" на етническата и антибългарска корпорация, сътворена в лабораториите на ЦК на БКП и разбира се - ДС! Вдигай си насрания задник и се измитай от Народния театър ма, безроднице, веднага се измитай! Замианвай ад ис переш шалварите в сараите и да подмиваш задника на "почетния ти председател"!

Добави коментар

Водещи новини