Отвори врати зала "Павел Васев" в Народния театър

  • 03 ноември 2022 10:45

  • 508
  • 1
Отвори врати зала "Павел Васев" в Народния театър
© Facebook / Народен театър "Иван Вазов"
Слушай новината Слушай новината

Зала "Павел Васев" отвори врати в Народния театър (НТ). "Примерите са такива, каквито ги създаваме. Последователите са тези, които ще ни последват, независимо каква тъма или каква светлина носим". С тези думи директорът на Народния театър Васил Василев откри официалната церемония за именуването на залата в Деня на народните будители 1 ноември.

Досега залата носеше името "Клуб на артиста". Новата зала ще продължава да изпълнява досегашното си предназначение - да бъде място за творчески срещи, провеждане на пресконференция и събития с представителна цел, разказват от НТ.

По думите им промяната на името се случва в знак на уважение към големия принос на Павел Васев за утвърждаването на театъра като водещ културен институт. 

Почина Павел Васев

"В деня на народните будители, 1 ноември 2022 г., нареждам "Клуба на артиста" да носи името зала "Павел Васев", е заявил тържествено Васил Василев. Послание е отправила и драматургът Майя Праматарова, която е припомнила мотото на Павел Васев - "Изкуството не се управлява, а се подкрепя".

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.03 | 13:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини