"Дверите на възприятието": изложбата, която трябва да видите в София

  • 25 октомври 2022 10:05

  • 712
  • 1
"Дверите на възприятието": изложбата, която трябва да видите в София
© Личен архив
Слушай новината Слушай новината

"Дверите на възприятието" е изложба в съавторство на младата художничка Владислава Червеняшка и Иво Константинов ( Wotan ).

Творбите са резултат от интуитивното тълкуване и визуализиране на абстракциите на Владислава Червеняшка от Константинов под формата на реалистични изображения, провокирани от персоналното му възприятие на нейното изкуство.

Кадър: Булфото

Както подсказва заглавието, този творчески експеримент е основно свързан с перцепцията на играта на фантазията, вдъхновена от тази част на реалността, която обичайно е невидима. Сюжетите са свободни, търсен е контраст между свободата на израз и конкретиката на портретното изображение. Използвания ограничен колорит е интересен елемент, като монохромното черно-бяло е подчертано от златно-бронзовото в палитрата на художниците. Портретната част е вдъхновена от различни етноси и култури, което цели подчертаването на общочовешкото.

Кадър: Булфото

Експериментът обединява традиционния изобразителен стил на Константинов с абстрактната, модернистична визия на Червеняшка. Именно чрез комбинацията на контрастните техники, двамата художници намират обединение в платната, акцентирайки над общочовешките допирни точки, погледнати през различни медиуми. 

Изложбата бе открита вчера и можете да я посетите в следващите 13 дни в The Gin House, София. Адресът е: ул. "Славянска" 36. Заповядайте!

Последвайте канала на

Теодора Павлова
712 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.25 | 11:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини