Бившият премиер Иван Костов написа нова книга – „Политиката отвътре”

  • 13 септември 2022 11:55

  • 972
  • 0
Бившият премиер Иван Костов написа нова книга – „Политиката отвътре”
© сиела

Бившият министър-председател на България Иван Костов  (1997-2001) разкрива как изглежда „Политиката отвътре“ в новата си книга, която има премиера в НДК в София на 26 септември, дни преди изборите за състав на нов парламент. Организатори са издателите от „Сиела”.

„В новата си книга авторът обяснява на достъпен език, защо преходът у нас не завърши с установяването на върховенство на закона. Търси причините за общото разочарование. Прави своя анализ на двигателите на прехода и на силите, които все още успяват да се противопоставят на опитите за демократизация на страната.

Иван Костов се позовава на примери от своя опит за правилни политически решения, въвели България сред свободните и развити държави, но и за тези грешки и провали, заради които страната ни да остава в плен на мафията.

Изданието ще се появи на пазара на 26 септември 2022 г.,

когато от 18:30 ч. в Зала 3 на Национален дворец на културата (пл. „България“ 1, София) по време на официалната премиера на изданието проф. Веселин Методиев ще представи своя прочит на изданието”, съобщават от издателството за медиите.

Входът е свободен, а актуални новини може да следите и във Фейсбук събитието тук:

https://www.facebook.com/events/479039657181714

„Политиците у нас не разбират важното, че демокрацията и пазарната икономика са органично цяло – едното не може да замести другото. Няма демокрация без пазарна икономика и обратно, без демокрация икономиката става джунгла, в която господстват монополи и престъпност”, коментира експремиерът Иван Костов, цитиран от издателството.

Аделина Делийска
972 0

Свързани новини

Водещи новини