25 от "децата" на Стефан Данаилов създадоха книга с разкази в негова чест

  • 30 август 2022 14:21

  • 2067
  • 3
25 от "децата" на Стефан Данаилов създадоха книга с разкази в негова чест
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Наричал е своите студенти деца. Обичал ги е. И тази любов е била взаимна. Отвъд професията и НАТФИЗ, той ги учил и как да живеят. И това е дало своя отпечатък върху една цяла група от артисти, които наричат себе си общност и благословени. Общността от студентите на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в има своя представителна извадка в книгата "Колко е лесно да бъдеш обичан". Двадесет и пет разказа за Мастъра, от първо лице единствено число, обединени от любовта към него и увереността, че той никога няма да бъде забравен, предава БТА.

Изданието на "Колибри" имаше своята официална премиера в София, под открито небе, след поредния летен дъжд.

На събитието присъстваха Ваня Щерева, Евгени Будинов, Свежен Младенов, Ованес Торосян, Ана Пападопулу, Георги Блажев.

"Може би един ден ще се появи много по-голям актьор. Но няма да се появи такъв човек като Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в. Защото той беше съвкупност от изключително много чисто човешки качества. Такива, каквито в днешно време са абсолютен дефицит", каза актьорът Дарин Ангелов.

"Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в не е за описване. Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в е за преживяване“, каза актьорът Никола Парашкевов. София Бобчева си спомни за "свръхестествените моменти", част от връзката й с преподавателя. "Една нощ сънувах, че двамата с Мастъра пием кафе в Народния театър. Не го бях виждала три години. Скоро след това ме назначиха в Народния театър и, влизайки в театъра, попаднах на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в в кафенето", разказа тя.

"Не разказваме историите на някой, който е оставил зад себе си просто много големи роли, някой, който има много голямо значение за културата или някой, който е бил преподавател по учебник. Защото вярвам, че има страшно много професионалисти, които могат да научат своите студенти, ученици, деца на тънките детайли на професията. Но това, което е много трудно да се преподаде на някого, е всъщност как да го живеем този живот. Много трудна задача е това с живеенето на живота, но ми се струва, че Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в е успявал да бъде тази скала, от която всички имаме нужда понякога", каза редакторът на изданието Александра Александрова.

Две години без Стефан Данаилов

Ива Папазова, също ученичка на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в, дава идея за книгата. Първоначалният импулс за създаването на тома идва, след като актрисата разбира за кончината на преподавателя си.

"Седнах на леглото и ми стана някак много тъжно, все едно някакъв супер специален период си е отишъл от моя живот. И няма повече да се повтори, въпреки че отдавна вече не бях негова студентка. И си мислех как някакви хора ще кандидатстват в НАТФИЗ, обаче няма да имат шанса да се докоснат до този човек", разказа тя. "Той е бил преподавател в различните периоди от живота си - когато е бил на върха, когато са дошли промените, когато е бил министър на културата, когато е бил болен. И някак си това се усеща, според мен, в тези разкази", допълни още Ива Папазова.

Актьорите, разказали своите истории, са Параскева Джукелова, Иван Бърнев, Асен Блатечки, Свежен Младенов, София Бобчева, Антоанета Добрева-Нети, Иван Юруков, Павел Иванов, Ралица Паскалева, Лидия Инджова, Александър Кадиев, Деян и Дарин Ангелови, Стефания Колева, Явор Вълканов, Ваня Щерева, Ненчо Илчев, Евгени Будинов, Никола Парашкевов, Ана Пападопулу, Валери Йорданов, Асен Данков, Радина Боршош, Севар Иванов, Евелин Костова и Башар Рахал.

Работата по "Колко е лесно да бъдеш обичан" отнема около две години. Любопитна е корицата, на която Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в е нарисуван с въглен от Теодора Югова.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2067 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
М. Иванов

2022.08.31 | 07:48

3
Стига с тоя вече ни занимавахте...

2022.08.30 | 15:23

1
Стига ни занимавахте с набедените червени 'таланти'. На никого не липсва.

2022.08.30 | 15:36

2
тъпо парче си ти...

Добави коментар

Водещи новини