Северняшкият ансамбъл ще представи страната ни в Южна Корея

  • 26 август 2022 13:22

  • 994
  • 0
Северняшкият ансамбъл ще представи страната ни в Южна Корея
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Танцовият състав на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" се подготвя за турне в Южна Корея. Там изпълнителите ще представят Плевен и България на един от най-престижните международни танцови конкурси, съобщи за БТА Данаил Цолов, директор на ансамбъла.

Танцовият форум е от 19 до 27 септември. Организира се от "Фондация за изкуства" на град Чонан и е под егидата на Федерацията за международни танцови фестивали. 

"Фестивалът е посещаван ежегодно от над милион души, като е четирикратен носител на наградата "Най-добър фестивал на ФИДАФ", каза Цолов. Общият награден фонд е на стойност над 30 000 щатски долара.

Танцьорите на Северняшкия ансамбъл вече са започнали своята подготовка, като имат намерение да участват с програма, която да представи магията на българските народни танци.

Радев: Вече 75 години Ансамбъл "Гоце Делчев" предава красотата на българския фолклор

Турнето в Южна Корея е третата международна изява на Северняшкия ансамбъл за тази година. През юли месец изпълнителите участваха заедно с Гвардейския представителен оркестър във фестивала "Basel Tattoo 2022" в Базел, Швейцария. Преди това ансамбълът се представи в Дунавския карнавал, проведен в Будапеща, Унгария.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини