Докъде бихме стигнали да спасим любовта

  • 07 юни 2022 12:39

  • 5377
  • 1
Докъде бихме стигнали да спасим любовта
© личен архив, уикипедия

„Отмяна” е най-новото заглавие в репертоара на театър “Възраждане”. Режисьор на спектакъла е Зафир Раджаб.

„Отмяна” е завладяваща футуристична пиеса, която задава въпроси като: Какво е човекът? Има ли нещо под биологичната обвивка? Докъде бихме стигнали в целта си да спасим любовта? Бихме ли живели вечно, ако можехме и на каква цена? Какво има отвъд и има ли нещо?

Определяна от оксфордския университет като брилянтна, “Отмяна” съчетава в себе си множество жанрове.

В свят, в който използването на технологии за заличаване на несъвършенствата и уврежданията на хората е все по-нормално, една двойка се връща към основите. Далеч от града Марк (Йордан Ръсин) и Вайълет (Виттория Николова) с нетърпение очакват естественото раждане на първото си бебе. Но един от тях има тайна, която заплашва да подкопае съвършения им свят.

Автор на пиесата е  ирландският драматург Стейси Грег, преводът е на Сава Драгунчев , а режисьор е Зафир Раджаб. Той завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2012 г. в класа на проф. Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в, има магистратура в НАТФИЗ в специалност “Режисура в сценичните изкуства” с преподавателски екип в състав: проф. Пламен Марков, доц. д-р Петър Кауков и Явор Гърдев. Споделя, че изборът му на ново амплоа произлиза от нуждата да добави още нещо от себе си към театралното изкуство. Той е режисьор и на успешния спектакъл от репертоара на театър „Възраждане” - “Стая за гости”, за чиято режисура получи номинация “Аскеер 2022” в категория „Изгряваща звезда”.  В спектакъла участват: актьорите Виттория Николова, Йордан Ръсин и Лора Ахтарджиева. Премиерата е на 10 и 11 юни, а следващите дати, когато зрителите могат да видят постановката са  01, 12 и 23 юли. Подходяща възраст 16+

Последвайте канала на

Аделина Делийска
5377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ФАКТ

2022.06.07 | 12:54

1
Любовта на жената към мъжа е портфейла.

Добави коментар

Водещи новини