Националната библиотека отбелязва 120 години от рождението на Ангел Каралийчев с фототипно издание на „Мечо“

  • 27 май 2022 17:57

  • 1775
  • 1
Националната библиотека отбелязва 120 години от рождението на Ангел Каралийчев с фототипно издание на „Мечо“
© Булфото

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще отбележи 120-ата годишнина от рождението на писателя Ангел Каралийчев с представяне на фототипно издание на книгата му за деца „Мечо“. Това ще се случи на 31 май, съобщават от културната институция.

Програмата на библиотеката за месец юни започва със събитие от поредицата „Книжовен калейдоскоп“. От 1 до 30 юни в зала „История на книгата“ посетителите ще могат да видят оригинални документи от личния архив на Петко Р. Славейков. Събитието ще се проведе по случай 195 години от рождението му.

Най-масово пеене на химна "Върви народе възродени" в София за 24 май

В Националната библиотека от 6 юни ще гостува изложбата "Несебър в картографски архиви и колекции II - XXI век", организирана съвместно с Българската картографска асоциация, община Несебър, Министерството на туризма и Международния търговски и културен център „Геопан“. Експозицията се реализира в подкрепа на статута на старинен град Несебър като световно материално културно наследство под егидата на ЮНЕСКО и домакинството на VIII-та международна конференция по картография и географски информационни системи. Ще бъде открита и съвместната изложба с документи от фонда на Националната библиотека и 28 илюстрации на героите и приключенията им в романа „Дон Кихот“. 

Теодора Александрова
1775 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.27 | 18:43

1
нямаме кадри в обучителният ни вървящ процес без прекъзване , които на поне 3 езици биха могли за защитават , развиват , показват едни схеми базирани в периметричното постранство от вероятност до възможност , отразено компютерно графично , тоест телевизионно достъпно за всекиго , изразено на българско , обяснени параметри не на x-y-z в английски или рууски , а на български . толкова трудно и сложно ли е тази материя , или просто не полагаме усилия , освен за собствен HUNDAI долу пред гаража ?

Добави коментар

Водещи новини