Художникът Владимир Запрянов подреди нова своя изложба „Надежда”

  • 29 март 2022 13:48

  • 2544
  • 0
Художникът Владимир Запрянов подреди нова своя изложба  „Надежда”
© личен архив

Днес, 29 март, от 18 ч. в галерия „Минерва“ в Гранд хотел „София“, художникът Владимир Запрянов открива своята 29-та самостоятелна изложба живопис. Тя е с посланието и мотото „Надежда“. Надежда, че въпреки всичко разумът, човечността и нормалността ще надделеят в  безумния  свят, в който живеем. Изправени сме пред абсурдната реалност, в която уроците от миналото се оказват забравени заедно с всичките последици от тях, споделя авторът. В тази ситуация един творец може да предложи единственото, на което е способен – творчеството си и апела си за хуманизъм  в него.

Изложбата на Владо Запрянов съдържа 21 платна,

рисувани в последната година. В тях се преплитат философия и  експресивен  цвят, подчинен на идеи и образност от паралелните  измерения на реални  и абстрактни  внушения на подсъсзнанието. Една хибридна образност, вплела в себе си спомени, чувства, вяра и вътрешния космос на духа. Моето разбиране за изкуството е, че то е вид бягство и  форма на спасение на душата, казва художникът. Тази лична творческа позиция може да бъде видяна и споделена от всички негови почитатели и гости, които могат да се насладят на изложбата до 24 април в Гранд хотел „София“.

Художникът Владимир Запрянов е роден през 1963 г. в Димитровград. Завършва Художествена гимназия в гр. Казанлък, а след това и специалност живопис във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” в класа на проф. Николай Русчуклиев. Запрянов има десетки изложби у нас, и в чужбина, както авторски, така и участия в колективни артистични събития.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2544 0

Свързани новини

Водещи новини