"Криворазбраната цивилизация" тази вечер оживява и като "криворазбрана демокрация" в Сатирата

  • 14 февруари 2022 11:10

  • 1684
  • 0
"Криворазбраната цивилизация" тази вечер оживява и като "криворазбрана демокрация" в Сатирата
© бнт и сатиричен театър "Ал.Константинов"

"Криворазбраната цивилизация" по Добри Войников, е преработена и поставена от обичания талантлив актьор Николай Урумов. Тази вечер е премиерата на голяма сцена на Сатиричен театър "Алеко Константинов" от 19,30 часа.

"Във време, когато България се опитва да се отърси от оковите и предразсъдъците си и надига глава, за да погледне навън, към Европа, попивайки наивно ново-лъскавите маниери, мода и обноски, народът ни е заслепен от външния блясък и помпозност. Всичко, което идва от „светливата Европа“ се издига в култ! Това е благодатна почва да се развихрят шарлатани и мошеници, пристигнали от „цивилизования свят“, да заблудят и измамят вечно доверчивото наше население и да отнемат най-ценното му – честта, достойнството, децата и парите му. Не ви ли звучи познато? 

Написана от Добри Войников преди 150 години „Криворазбраната цивилизация“ е толкова актуална, че бих я пeрифразирал днес като „Криворазбраната демокрация“, коментира в навечерието на премиерата Николай Урумов.

В спектакъла участват Албена Михова, Деляна Хаджиянкова Екатерина Георгиева, Росица Александрова, Стефания Кочева, Александър Григоров, Васил Грънчаров, Ивайло Калоянчев, Кирил Ефремов, Константин Икономов, Мартин Гяуров, Пламен Великов, Симеон Гълъбов.
Сценографията и костюмите са дело на Кирил Наумов и Боряна Семерджиева, а музикалните картини, стиховете и хореографията -на Стефан Вълодобрев, Иван Стоянов и Татяна Янева.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1684 0

Водещи новини