Кукленият театър в Русе набира благотворително средства за изграждане на лятна сцена

  • 07 февруари 2022 14:16

  • 1002
  • 0
Кукленият театър в Русе набира благотворително средства за изграждане на лятна сцена
© pixabay

Кукленият театър в Русе набира средства за изграждане на лятна сцена чрез благотворителна кампания. По този повод ще има концерт на 9 февруари. Ако той предизвика интерес, ще организираме и други събития, обяснява директорът на културния институт Теменуга Хараланова пред БТА.

Идеята е теренът, на който е бил някогашният хотел "Ислях хане" - най-реномираният хотел в българските земи през 19 век, да се превърне в лятна сцена.

Пустеещото и буренясало място, което се намира до Кукления театър, е предоставено за временно ползване след решение на Общинския съвет. Хараланова обясни, че ще бъде създадена сглобяема сцена, на която да се изнасят представления за деца и родители.

Община Видин подари безплатно куклено представление за децата

Предвижда се да има 100 седящи места. Стената към лятната сцена ще бъде изрисувана в 3D-графити.

"Искаме да обособим средище за радост и забавление за децата, а и за техните родители. Ще има куклен театър под звездите, спектакли за възрастни, а също и детски работилници", обясни Хараланова.

За да се осъществи идеята, теренът първо трябва да бъде почистен.

"Всяка помощ е добре дошла - било със средства, или с безвъзмезден труд. Сигурна съм, че хората ще откликнат", каза Хараланова.

Програмата на благотворителния концерт под мотото "От театъра - За театъра" включва изпълнения на дует "Послепис" - Светлина Станчева и Димитър Пишев, и на техни партньори на сцената, които са част от екипа на Държавния куклен театър в Русе - Васил Маринов /кахон/ и Илиян Венков /бас китара/.

Мая Йорданова
1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини