Асен Блатечки, Виктор Калев и Мартин Карбовски представят свои спектакли в Плевен до края на февруари

  • 06 февруари 2022 16:20

  • 1437
  • 1
Асен Блатечки, Виктор Калев и Мартин Карбовски представят свои спектакли в Плевен до края на февруари
© Facebook

За първи път спектакли на Асен Блатечки, Мартин Карбовски и Виктор Калев са в гастролния афиш на читалище "Съгласие 1869" в Плевен, съобщават организаторите на културните прояви.

Завесата се вдига във вторник - 8 февруари, от 19:00 часа, за да бъде показана постановката на Асен Блатечки "Кучки или когато Кугарите атакуват" от Рафи Шарт, в превод от френски на Красимир Кавалджиев.

100 години от рождението на великата Стоянка Мутафова

Комедията е продукция на ДКТ "К.Величков" - Пазарджик и ще бъде представена от театър "Мелпомена". Музиката е на Христо Намлиев, сценографията - на Тодор Райков, а костюмите - на Лиляна Гергишанова. Артистите Станимир Гъмов, Невена Бозукова, Албена Павлова, Даниел Пеев и Петьо Петков - Шайбата изпращат послание, че всички, включително и "зрелите" жени, имат право да бъдат свободни и щастливи от живота, каза за БТА организаторът, Любомир Пелев.

Той посочи, че интересът е голям, защото същият творчески екип е създател на спектакли като "Жена ми се казва Борис" и "Баща ми се казва Мария", приети с голямо одобрение в Плевен от почитателите на театъра. Към второто заглавие - "Грамофонът" на Виктор Калев, също има подчертано любопитство, каза Пелев.

Авторският концерт-спектакъл е създаден от Ваня Щерева по идеи на актьора - разказ за неговия живот с носталгия, хумор и любов и една сбъдната мечта, отбеляза Пелев. Тази продукция с лични истории и популярни български песни, сред които от репертоара на примата Лили Иванова, бе представена за първи път в Плевен в летния театър "Кайлъка", където бе приета с много радост, припомни Пелев.

Виктор Калев отново е в Плевен със своите истории и песни на 23 февруари от 19:00 ч. Места могат да се ангажират от билетния център на ул. "Данаил Попов" 15 /до кафе "Айсберг"/.

Чрез социалните мрежи плевенчани научиха за още едно премиерно за града представление - "Крава", на журналиста, телевизионен водещ, писател и поет Мартин Карбовски. Режисьор е Любослав Неделчев, а художник - Константин Вълков. Дигиталната среда е дело на Катрин Красимирова, а звуковата - на Любослав Неделчев. Актьорите Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов/Михаил Михайлов, Тодор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев, Антоан Петров-Анди ще покажат "Крава" на 16 февруари от 19:30 ч. в читалище "Съгласие". 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.06 | 21:30

1
Да отидат да представят творбите си в Павликени.

Добави коментар

Водещи новини