Румен Радев удостои журналиста Симеон Идакиев с Почетния знак на държавния глава

  • 29 ноември 2021 20:57

  • 1788
  • 6
Румен Радев удостои журналиста Симеон Идакиев с Почетния знак на държавния глава
© Президентство на РБ

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои днес журналиста Симеон Идакиев с Почетния знак на държавния глава по случай 80-годишнината на изтъкнатия журналист и общественик, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Отличието е за приноса на Симеон Идакиев към развитието на българската журналистика и за популяризирането на българското и световното културно и природно наследство. Президентът връчи почетния знак в зала „Максим“ в сградата на Българската телеграфна агенция.

В приветствието си Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посочи, че отличието е  израз на признателност на цялото ни общество за целеустремеността, всеотдайността и откритостта на Симеон Идакиев. „Без да напускат дома си, българите пътешестваха заедно с Вас. В продължение на дълги години, когато границите още не бяха отворени, поколения българи научаваха за света от Вашите прекрасни, красиви, популярни, наситени със знания и с емоции разкази“, обърна се Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на към Симеон Идакиев.  

Президентът посочи, че „пътешествайки“ с изтъкнатия журналист, зрителите са имали многобройни поводи да се завръщат към корените си и да преоткриват богатата българската духовност.

Симеон Идакиев обиколи цялото земно кълбо, посети невероятно красиви места, но винаги носеше дълбоко в сърцето си родината ни и България си остава за него най-хубавото кътче на планетата, заяви президентът. „През целия си живот той мечтае смело и още по-смело реализира своите мечти, а това е удовлетворение, което не всеки може да изпита в живота си“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Румен Радев удостои Детския радиохор на БНР с плакет "Св. св. Кирил и Методий"

Симеон Идакиев е роден на 27 ноември 1941 г. в Радомир. Той е продуцент и водещ на популярното географското предаване „Атлас“ на БНТ. Създава над 400 филма, обединени от заглавията: „Един мъж, един автомобил, една камера“, „Един мъж, една камера“ и „Непознатата България“. Автор е и на многобройни публикации в печата, водещ на радиопредавания, както и на няколко книги.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1788 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Нищоправец

2021.11.30 | 06:32

6
БИВШИТЕ ОТ ДС ИЗЦЯЛО КОНТРОЛИРАТ ОСРАНИЯ ДЕБИЛ РАДЕВ.ДА СИ СПОМНИМ, КОЙ БЕШЕ БАЩАТА НА ИДАКИЕВ И В КАКВА СЕМЕЙНА АТМОСФЕРА РАСТЕШЕ ТОВА БОГОПОМАЗОНО ЛАЙНЦЕ.БАЩА МУ БЕШЕ КРЪВОЛОКА-УРОД В БЕЛЕНЕ,КОЙТО СЕ ГАВРЕШЕ И ИЗБИВАШЕ СТОТИЦИ.
Бях

2021.11.29 | 23:52

5
Изненадан
Цирк

2021.11.29 | 23:22

4
Тука за известно време колко комуняги изкочиха
Петолъчка

2021.11.29 | 23:22

3
Още един комуняга
Гост

2021.11.29 | 22:20

2
Тъпи долни комунисти мръсни
Йово

2021.11.29 | 21:16

1
Как се надушват комунягите! Каква обич между тях! Трогателно!

Добави коментар

Водещи новини