Нов албум на The Smashing Pumpkins

  • 04 юни 2012 09:24

  • 493
  • 0
Нов албум на The Smashing Pumpkins
©

The Smashing Pumpkins имат основополагащо значение в историята на съвременната музика с продажбите си от над 30 000 000 албума и многобройните си награди Grammy.

Създадени в Чикаго през 1988 г., те издават Gish – техният изключително значим (и платинен) дебют от 1991 г., който е последван от още платинени и мулти-платинени албуми, сред които и девет пъти платинения Mellon Collie And The Infinite Sadness и четири пъти платинения Siamese Dream, както и Adore (от 1998 г., с платинен статус). Основополагащите хитове на бандата задават основната линия на съвременната алтернативна музика и продължават да същестуват в ефира на рок радиостанциите, като оказват влияние и на най-новото поколение. През 2007 г. The Pumpkins се завръщат с техния шести албум Zeitgeist. От тогава насам те не слизат от гребена на музикалната вълна и новите технологии с многобройните си онлайн издания.


Новият албум на групата Oceania излиза на 18 юни. Албумът е записан в личното студио на певеца/китарист Billy Corgan в Чикаго, заедно с останалите членове на групата: китариста Jeff Schroeder, барабаниста Mike Byrne и басиста/вокалист Nicole Fiorentino. Силната колекция от 13 песни е продуцирана от Corgan и Bjorn Thorsrud и миксирана от David Bottrill. Това е седмият студиен проект на The Smashing Pumpkins и е вид "албум в албума", тъй като е част от тяхната творба в развитие от 44 песни, наречена Teargarden by kaleidyscope.

Последвайте канала на

493 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини