Норвежката авторка на криминални романи Уни Линдел излиза за първи път на български

  • 27 септември 2021 10:45

  • 1592
  • 2
Норвежката авторка на криминални романи Уни Линдел излиза за първи път на български
© Pixabay

Норвежката авторка на криминални романи Уни Линдел излиза за първи път на български. "За нас е особена чест, че един от най-големите норвежки автори в криминалния жанр, заедно с Том Егеланд и Ю Несбьо, излиза в България след многогодишни преговори", съобщиха от издателство "Персей".

Тя е един от малцината писатели, които са печелили два пъти най-престижната награда за криминален роман в Норвегия - "Ривертон" (1999, 2018).
Линдел дебютира у нас след 50 книги в различни жанрове и 35-годишна писателска кариера.

"Знам къде живееш" е изпълнен с убийствено напрежение и обрати роман, в който полиция, престъпници и жертви се надпреварват с времето, а залогът са човешки животи. Шестгодишната Туна е изчезнала без следа. Случаят е останал неразрешен.

Журналистът Даниела Иванова: Лесно е да се изстреляш нагоре, но е важно каква е цената, която ще платиш

Петнайсет години по-късно ръководството на полицията предприема действия относно подобни неразрешени случаи. Изчезването на Туна е поверено на полицейската инспекторка Мариан Дале, която продължително време се е възстановявала от психологическа травма и изгаряния, причинени й по време на криминално разследване, в процеса на което престъпникът я е вкарал в камера за кремация и тя едва е оцеляла.

Родената през 1957 година Уни Линдел е сред най-продаваните писатели в Норвегия, благодарение на криминалните й романи, които са сред най-превежданите и са продавани в милиони екземпляри по света. "Героите на Уни Линдел живеят, обичат и убиват с фантастична прецизност и финес", пише шведската кримиавторка Лиза Марклунд, прочута с тандема си с Джеймс Патерсън.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1592 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.27 | 12:12

2
Бъркаш! Това са източно азиатски ценности привнесени на запад. Но по-интересното е какво общо има мнението ти със статията.
пе

2021.09.27 | 11:56

1
педерастия и криминалитет. това са западните ценности.

Добави коментар

Водещи новини