Владимир Зарев е новият носител на наградата за духовен принос на името на Иван Вазов

  • 22 септември 2021 21:08

  • 1752
  • 2
Владимир Зарев е новият носител на наградата за духовен принос на името на Иван Вазов
© Facebook

Владимир Зарев е новият носител на наградата за духовен принос на името на Иван Вазов. Отличието на големия български писател бе връчено от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на церемония в Народния театър "Иван Вазов".

Събитието е в рамките на отбелязването на 100-та годишнина от кончината на патриарха на българската литература, който умира на 22 септември 1921 година, съобщава БТА.

Отбелязваме 100 години от смъртта на Иван Вазов

Наградата за духовен принос на името на Иван Вазов е учредена от фондацията "Основа-та" и за първи път бе връчена на 9 юли 2020 г. по повод на 170-ата годишнина от рождението на поета.

Първите ѝ лауреати са Антон Дончев и Гергина Тончева. Спектакълът в Народния театър продължава в момента с откъс от премиерния спектакъл "Народът на Вазов" с режисьор Диана Добрева. В програмата са включени също изпълнения на симфоничен оркестър на Пловдивската опера с диригент Максим Ешкенази и солист Светлин Русев - цигулка. Водещ е актьорът Дарин Ангелов.

Мая Йорданова
1752 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.23 | 15:57

2
рУМЕНЧО РАДЕВ ДАЛИ Е ПРОЧЕЛ НЕЩО ОТ ПИСАТЕЛЯ Владимир Зарев?

2021.09.23 | 15:34

1
НАГРАДАТА Е ОТИШЛА НА МЯСТОТО СИ. БРАВО! В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ НА БЕЗДУХОВНОСТ И ЗЛОЕЗИЧИЕ , да разбереч че нещо е оценено правилно, това ми дава надежда, храни в мене вяра, че все някога ще се съвземем от бездуховност.

Добави коментар

Водещи новини