На 10 декември е кино премиерата на легендарния мюзикъл "Уестсайдска история"

  • 16 септември 2021 15:48

  • 749
  • 1
На 10 декември е кино премиерата на легендарния мюзикъл "Уестсайдска история"
© Pixabay

На 10 декември е кино премиерата на легендарния мюзикъл "Уестсайдска история", съобщават от "Форум филм". На Стивън Спилбърг е новата екранна адаптация на един от най-добрите и известни мюзикъли на всички времена.

Написан от Артър Лорентс с музика на Ленърд Бърнстейн и текст на Стивън Зондхайм, "Уестсайдска история" за първи път е поставен пред публика на Бродуей през 1958 г. Историята е вдъхновена от класическата трагедия "Ромео и Жулиета" на Уилям Шекспир и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони. Те са членове на две свирепи, враждуващи банди - "Ракетите" и "Акулите", борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.

През 1961 година Робърт Уайз, Джером Робинс и сценаристът Ърнест Леман адаптират мюзикъла за големия екран, като "Уестсайдска история" се превръща в най-касовото заглавие за годината и е номиниран за единадесет награди "Оскар", от които печели десет, включително за най-добър филм и режисура.

Хиляди зрители е събрало тазгодишното издание на фестивала "Сцена на вековете"

Стивън Спилбърг обединява сили с номинирания за "Оскар" и носител на "Пулицър" сценарист и драматург Тони Къшнър ("Мюнхен", "Линкълн") и носителя на "Тони" хореограф Джъстин Пек. В ролите на емблематичните Мария и Тони влизат дебютиращата на голям екран Рейчъл Зеглър и младежкият секс символ Ансел Елгорт ("Вината в нашите звезди", "Зад волана").

За работата си по амбициозната продукция Спилбърг споделя: "Това беше безпрецедентно преживяване - изпълнена с радост, зашеметяваща, трогателна, безкрайно изненадваща среща с историята и музиката на един от най-големите мюзикъли в света. Снимахме "Уестсайдска история" в Ню Йорк, който ни даде от своята красота и енергия и ние почерпихме дълбоко от неговия мултикултурен, многолик дух". В ролите са още Ариана ДеБос, Ана Изабел, Кори Стол, Брайън д`Аарси Джеймс, Къртис Кук, Дейвид Алварес и със специалното участие на Рита Морено, която печели "Оскар" за ролята на Анита в оригиналния филм от 1961 г.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
749 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2021.09.16 | 16:31

1
Момчета става с някои уговорки, но Рейчъл е грозноватичка и с леко изразена хидроцефалия!

Добави коментар

Водещи новини