С "Аида" ще бъде открит летният фестивал "Опера под звездите" в Русе

  • 13 юли 2021 14:48

  • 1948
  • 0
С "Аида" ще бъде открит летният фестивал "Опера под звездите" в Русе
© Булфото

Летен фестивал "Опера под звездите" ще има в Русе, като ще предложи на публиката пет спектакъла. Това съобщиха от Русенската опера.

Началото ще бъде поставено утре вечер с оперния спектакъл "Аида" - от Джузепе Верди. Диригент е Сунай Муратов, а режисьор - Орлин Анастасов. Ще участва украинският тенор Виталий Ковалчук. Програмата на фестивала включва оперен гала концерт, който ще се състои на 19 юли т.г., а три дни по-късно - на 22 юли, ще бъде представен спектакълът "Кармен"- от Жорж Бизе, на режисьора Аделаида Якимова-Фурнаджиева.

Маестро Оливър фон Донани ще дирижира "Тоска" в Софийската опера

Оперетата от Асен Карастоянов "Българи от старо време" ще бъде изиграна на 30 юли тази година. Специален гост в спектакъла е актьорът Николай Урумов, който ще се превъплъти в образа на Хаджи Генчо. В постановката участват и танцьори от русенския ансамбъл "Кукери". Операта "Кармина Бурана" - с диригент Емил Табаков, ще бъде показана пред публика на 5 август тази година.

Всички спектакли ще се състоят на площад "Св. Троица" - пред сградата на Русенската опера. За логистиката, осветлението, озвучаването, охраната, дезинфекцията, както и за местата за сядане се е погрижила общината.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини