Виртуозният пианист Филип Хензи идва за първия си концерт у нас

  • 06 юли 2021 11:51

  • 467
  • 0
Виртуозният пианист Филип Хензи идва за първия си концерт у нас
© Pixabay

Виртуозният пианист Филип Хензи идва за първи път в България за концерт с Биг бенда на БНР на 8 юли в Първо студио на радиото, съобщават организаторите. С това събитие джаз музикантите и маестро Антони Дончев закриват сезон 2020/2021 г.

Програмата включва авторски композиции и аранжименти на Филип Хензи като Urban Nomads, Promenade, Snail Rail, Dolce Cabana, Madonna, Amber Gambler, Joln's Krutergarten, Gizmo, For Henny. Специален гост в концерта ще е един от най-изявените съвременни български китаристи - Николай Карагеоргиев.

"Празник на българското кино" ще има в Рим от 9 до 11 юли

Хензи е пианист, кийбордист, композитор и аранжор. Работи със световноизвестни имена като Бил Евънс, Бърт Джорис, Пакито де Ривера, Алекс Сипягин. Автор и аранжор е на известните произведения на Швейцарския джаз оркестър.

"Това ще е последният концерт за сезона. Музиката на Хензи е изключително красива за слушателите, но трудна за изпълнителите и този концерт е голямо предизвикателство пред нашия оркестър. Това ще е достоен завършек на едни нелек сезон", казва маестро Антони Дончев.
 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини