Летните концерти на Софийската филхармония ще бъдат на две открити сцени

  • 04 юни 2021 14:22

  • 639
  • 0
Летните концерти на Софийската филхармония ще бъдат на две открити сцени
© Pixabay

Летните концерти на Софийската филхармония са обединени под мотото "Споделете музиката". Две са сцените, на които музикантите ще се срещнат със своите почитатели - парк-театър в Борисовата градина (до езерото Ариана) и атриума на "Квадрат 500", съобщават от филхармонията.

Началото поставя La Dolce Vita на 8 юли с италианска филмова музика, дирижирана от маестра Джанна Фрата. Нино Рота, Енио Мориконе и българският композитор Луис Бакалов ще звучат в изпълнение на националния оркестър в Борисовата градина. Концертът е посветен на 100-годишнината от рождението на големия италиански режисьор Федерико Фелини.

Детският концерт "Приказка за перкусиите" от образователната програма "Фортисимо" е на 18 юли. "Ако сте родител на малък музикален изследовател и сте усетили вроденото влечение на децата към барабаненето, елате в Борисовата градина, за да чуете, как това първосигнално желание за създаване на шум може да се превърне в истински красива музика", разказват от филхармонията.

Атриумът на "Квадрат 500" посреща на 22 юли вокалния състав "Славяни" и техния концерт за любовта във всички измерения и времена. В програмата са емблематични песни за любовта, фолклорна, филмова и поп музика.

Марио Хосен ще гостува в парк-театъра в Борисовата градина на 29 юли. Под диригентската палка на маестро Найден Тодоров той ще представи Концерт за цигулка на Брамс.

В "Квадрат 500" през август ще се изявят камерните състави на Софийската филхармония. На 5 август квартет "Флаутисимо" и арфистката Весела Тричкова представят романтичния свят на Лео Делиб, Ектор Берлиоз, Румен Бояджиев-син и Раймонд Гио.

На 12 август е концертът "Нежна е нощта" на Иван Пенчев и Деница Димитрова. В програмата са творби от Арво Пярт, Клод Дебюси, Камий Сен-Санс, Морис Равел и Жул Масне.

"Летни нощи" с дамите от вокалния състав Bella Voce е на 19 август. Публиката ще чуе едноименните цикли на Берлиоз (Les nuits d`ete) и Доницети и (Nuits d`ete a Pausilippe), раздeлени в 2 части. На 26 август струнен квартет "Филхармоника" и техните"Игри на въображението" представят Антонин Дворжак - цикъл "Кипариси" по стиховете на Густав Пфлегер Моравски, и Морис Равел - Струнен квартет във фа мажор.

Събитията са подкрепени от Столичната община.

Последвайте канала на

Novini.bg
639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини